Alt afhænger af Atlas, den øverste halshvirvel.

Den øverste halshvirvel, Atlas, er drejet ud af sin oprindelige position hos de fleste mennesker. På grund af den forkerte position, kan rygmarven, forskellige nerver til hjernen og andre nervebaner være udsat for konstant pres.

I dag ved vi, og er bevidst om betydningen af Atlas i forbindelse med vores helbred og mentale balance. Det er den port, hvor nerverne fra hjernen og lymfebaner, blodårer, rygmarv og rygmarvsvæske finder vej fra kranieåbningen.

En forkert drejet Atlas fører uundgåeligt til begrænset, forstyrret blodgennemstrømning og en reduceret eller forkert informationsstrøm mellem hovedet og kroppen. Den naturlige balance er i uorden. Hvad mere er, den alvorlige, forkerte position fører til problemer med hele rygraden. Indirekte følger for muskler, øjne, ører, kæbeben, nerver, kredsløbssystemet, organbalance og indre organer er programmeret. Rygsøjlen er også nødt til at kompensere for den forkerte position, Atlas sidder i, med en drejning ned til leddet ved korsbenet.

Eftersom hver ryghvirvel er forbundet til indre organer og følelsesmæssige mønstre, er vores indre akse også i stand til at skabe ubalance i psyken. Men når man har Atlas siddende i den korrekte position, kan kroppen opnå en ny sundhedsdimension. Det er ikke blot chancen for at gå opret, men også at opleve et liv med rank ryg.